Kulki ryżowe - łatwe i tanie.
00:05Co nam potrzebne?
1 szklanka ryżu,
2 szklanki wody (muszą zakryć ryż),
1 łyżka bułki tartej i mąki,
1 kostka rosółowa,
sól i pieprz, jakiekolwiek przyprawy, które lubimy,
Panierka:
1 jajko,
dowolna ilość bułki tartej.
ZACZYNAMY!
1. Ryż wsypujemy do garnka, następnie zalewamy wodą dodając kostkę.
2. Czekamy aż ryż prawie pozbędzie się wody i wyłączamy palnik.
3. Ser kroimy w kosteczki.
4. Gdy ryż wchłonie całą wodę dodajemy bułkę tarta, mąkę, sól pieprz i inne przyprawy.
5. Mieszamy wszystko dokladnie.
6. Formujemy kuleczki (ja osobiscie splaszczylem je) wciskając w nie kawałeczki sera i panierujemy.
7. Patelnie rozgrzewamy, wlewamy olej i wrzucamy nasze kulki.
8. GOTOWE!
Wpadnij na Instagrama Czytelnych Kratek

0 komentarze
Każdy komentarz to ogromna motywacja i świadomość, że ktoś czyta moje wypociny.