Murzynek - łatwy i szybki.
13:33Składniki:
2 szklanki cukru,
3 szklanki mąki pszennej,
2 łyżeczki sody oczyszczonej,
1/2 łyżeczki soli,
1/2 szklanki gorzkiego kakao,
2 szklanki wody,
1 szklanka oleju roślinnego,
2 łyżki octu,
1 łyżeczka aromatu waniliowego (opcjonalnie).
1. Piekarniku rozgrzewamy do 175°.
2. Wszystko wrzucasz do garnika/miski i miksujesz na gładką mase.
3. Formę smarujesz masłem i posypujesz bułką tartą, wylewasz ciasto i pieczemy 35/40 min lub do momentu suchej wykalaczki włożonej w ciasto.
Smacznego!
Wpadnij na Instagrama Czytelnych Kratek
5 komentarze
Uwielbiam to ciasto *-*
OdpowiedzUsuńdusiiiak.blogspot.com
Sama często je robię jest szybkie i dobre! Polecam dla urozmaicenia przekroić ciasto na pół by przełożyć jakimś dżemem.
OdpowiedzUsuńtwirling-pages.blogspot.com
Łatwy przepis, a ciasto na pewno smaczne. Niesamowicie pomogłeś mi w poście z outlines. Mega przydatny <3 Zaobserwowałam
OdpowiedzUsuńAlicja
O chryste panie, a czemu to jest CZARNE jak węgiel? Nie wątpię, że smaczne, ale kolor trochę zastanawiający.
OdpowiedzUsuńHhahaha, nie to po czesci przez flirt nałożony na zdjęcie. Nie ma co się martwić! :)
UsuńKażdy komentarz to ogromna motywacja i świadomość, że ktoś czyta moje wypociny.